27 februari 2023

Educatief pakket over Keti Koti

Educatief pakket over Keti Koti
Klik op de foto voor een vergroting

Op 30 juni herdenkt Nederland elk jaar de afschaffing van de slavernij. Op 1 juli vieren we de vrijheid. De naam van deze viering is Keti Koti, dat betekent ‘Verbroken ketenen’.

Met behulp van het educatief materiaal Keti Koti Junior Arnhem kun je hier in de klas bij stilstaan. Doe bijvoorbeeld de vrijheidsdans van Introdans, gebruik de informatieve presentatie over het leven van de jonge man Quaco in Arnhem en ontdek de sporen van het slavernijverleden in Arnhem. Samen met Comité 30 juni/1 juli Arnhem organiseren we een programma met gastdocenten die het lesmateriaal tot leven brengen.

Om te beginnen nodigen we je van harte uit om gratis met je klas op 26 mei 2023 naar het Stadstheater te komen. Vanaf die datum bieden we verschillende activiteiten aan die het gedeelde verleden van slavernij van Arnhem zichtbaar en invoelbaar maken. Kijk naar voorstellingen, luister naar kindercolleges of volg een workshop.

Meer weten?

Voor nadere informatie kun je bij anneke.ingwersen@rozet.nl terecht.

Burgerschapsonderwijs: het educatieve lespakket Keti Koti Junior sluit uitstekend aan bij de bouwstenen Vrijheid + gelijkheid /identiteit/ diversiteit/ solidariteit

Deel dit item