13 april 2023

Keti Koti Dansworkshop Introdans

Keti Koti Dansworkshop Introdans
Klik op de foto voor een vergroting

Het educatieteam van Introdans heeft voor de digitale lesbrief Keti Koti Keti Koti - Rozet voor het basisonderwijs Arnhem een speciale Keti Koti-dansworkshop gemaakt. Introdans biedt deze dansworkshop gratis aan het Arnhemse basisonderwijs aan in het kader van de Keti Koti herdenkingen Arnhem.

Tijdens de herdenkingsweken geeft een Introdansdocent Keti Koti dansworkshops op basisscholen. Deze dansworkshop staat in het teken van samen sterk staan en is geïnspireerd op het verhaal van Quaco uit de lesbrief. Quaco was een krachtige jonge man die veel heeft meegemaakt. In de workshop halen we positieve inspiratie en kracht uit zijn levensverhaal en gaan we samen denkbeeldige ketenen verbreken door middel van energieke dansbewegingen.   

Praktische informatie voor de school:  

  • Bestemd voor: maximaal 25 leerlingen van groep 1  t/m 8 (ook speciaal onderwijs). 
  • Duur: 45 minuten  
  • Maximaal aantal workshops per dag: 4 workshops.  
  • Dansruimte: Gymzaal of een groot klaslokaal waar alle stoelen en tafels aan de kant staan.   
  • Data: 26, 27 en 29 juni 2023  
  • Aanvragen: bij Introdans, Annemieke Vervoort algemeen manager interactie via  E-mail: annemieke.vervoort@introdans.nl (di-wo-do). We nemen dan zo spoedig mogelijk contact op. 

NB: De leerlingen hoeven de Vrijheidsdans uit de lesbriefniet te kennen. De Vrijheidsdans is een laagdrempelige moderne danscombinatie, geïnspireerd op de dansen die de tot slaaf gemaakten dansten. De leerkracht kan dit zelf met de klas doen.  

Deel dit item