24 april 2023

Kunst & cultuur + basisvaardigheden

Kunst & cultuur + basisvaardigheden
Klik op de foto voor een vergroting

Minister Wiersma verplicht het opnemen van de basisvaardigheden in de nieuwe kerndoelen voor kunst en cultuur. Arnhem is gelukkig goed voorbereid!

Zoals je in het artikel van het KLCA kunt lezen, heeft de minister het startsignaal gegeven voor het ontwikkelen van de nieuwe kerndoelen kunst en cultuur. Wiersma stelt aanvullende eisen: een koppeling van kunst en cultuur met de basisvaardigheden, persoonsvorming en socialisatie. Gelukkig investeren we in Arnhem de afgelopen jaren al volop op deze integratie, dit heeft al tot vele inspirerende projecten geleid!

Denk bijvoorbeeld aan de koppeling van kunst en rekenen in Kunst van Meten, dat is ontwikkeld in samenwerking met De Gazelle. Of aan de speelse, én efficiënte manier om aan woordenschat te werken in de methodiek theater en taal. In dit online magazine Kansrijk Opgroeien met Cultuureducatie lees je hoe onder andere de Sint Paulusschool hun woordenschat- en leesonderwijs aan cultuureducatie verbindt. Andere scholen waaronder ’t Panorama kiezen voor de integratie van cultuur, geschiedenis en taal met Adopteer een Tijdvak.

Wil je als school ook een betere integratie tussen jullie cultuuronderwijs en de basisvaardigheden? Neem dan contact op met je adviseur. We denken graag mee over de mogelijkheden die bij jullie school passen.

Deel dit item