Let op: Vrijdag 26 april is Rozet om 20 uur gesloten. Zaterdag 27 april (Koningsdag) is Rozet de hele dag gesloten.
09 januari 2024

Kunstcafé Rozet 10 jaar: Jubileumaflevering met Jan Siebelink

Kunstcafé Rozet 10 jaar: Jubileumaflevering met Jan Siebelink
Klik op de foto voor een vergroting

Afgelopen december was het 10 jaar geleden dat het gebouw Rozet zijn deuren opende. De wortels van de organisatie Rozet gaan eeuwen terug, maar wat deze maand echt pas 10 jaar oud is, is het Kunstcafé 55Plus. Ter gelegenheid hiervan ontvangt Rozet op donderdagochtend 25 januari de bekende Gelderse schrijver Jan Siebelink.

Jan Siebelink over de waarde van cultuur

Jan Siebelink groeide op in een orthodox protestants milieu. Hij werd leraar Nederlands en Frans en studeerde in zijn vrije tijd Franse taal- en letterkunde. De beroemde decadente roman A Rebours werd door hem vertaald onder de titel Tegen de keer. Daarnaast schreef hij romans en verhalen. Vanaf het begin van zijn schrijversloopbaan speelt zijn jeugd een voorname rol in zijn werk. Het eerste verhaal dat hij schreef – ‘Witte Chrysanten’, later onderdeel van de  verhalenbundel Nachtschade – gaat over de wraak op de bloemwinkelier die de vader vernederde. Er volgden dertig boeken, waarvan de bekendste De herfst zal schitterend zijn, De overkant van de rivier, Vera, Margaretha, En joeg de vossen door het staande koren en de bestseller Knielen op een bed violen. Dit laatste boek won de AKO-literatuurprijs en verkocht meer dan 800.000 exemplaren. Inmiddels reikt de populariteit van het boek ook over de landsgrenzen en is in 2016 verfilmd, met Barry Atsma en Noortje Herlaar in de hoofdrollen.

Projectleider Cultuur 55Plus Ineke Tegelaar zal met hem in gesprek gaan over de waarde van kunst en cultuur en dan speciaal kunst en cultuur in onze stad.

Muziek en koffie

Het jubilerende Kunstcafé zal muzikale intermezzo’s hebben van het Arnhemse duo Gin & Tonic, met muziek in de genres Wereldmuziek, Allround & Blues, (zigeuner) jazz en meer. Voor de koffie of thee wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. De entree is gratis.

Praktische informatie

Datum: donderdag 25 januari 2024
Tijd: 10.30u – 12.00u
Locatie: Rozet, Plein op 3/3e verdieping

Foto Jan Siebelink © Sacha de Boer

Deel dit item