03 september 2024

Winkelcentrum Kronenburg en Rozet slaan handen ineen om bouwplaats om te zetten naar levendige expositie

Winkelcentrum Kronenburg en Rozet slaan handen ineen om bouwplaats om te zetten naar levendige expositie
Klik op de foto voor een vergroting

Rozet en winkelcentrum Kronenburg organiseren voor het derde jaar op rij het kunstzinnige evenement The Big Draw. Alleen dit jaar krijgt het evenement een bijzondere wending vanwege de verbouwingen die plaatsvinden in winkelcentrum Kronenburg.

Momenteel transformeert het winkelcentrum naar Full Service Centrum Kronenburg. Vanwege verbouwingen op het horecaplein worden er de komende maand tien imposante PAL torens geplaatst. Tussen 30 augustus en 14 september dienen de torens als uniek podium voor lokale kunstenaars. Op elke vrijdag en zaterdag in deze periode zullen de torens tot leven komen door het werk van verschillende regionale kunstenaars. De kunstwerken die op de torens worden gecreëerd, staan in het teken van de wijk Kronenburg, het winkelcentrum, samen winkelen en de transformatie naar Full Service Centrum – het toekomstige hart van de wijk.

Matthijs Lindeman, Asset manager Kronenburg namens Wereldhave, zag direct de voordelen “De verbouwing van Kronenburg biedt uitdagingen, maar ook direct bijzondere kansen. De PAL torens zijn daar een perfect voorbeeld van. Dankzij deze creatieve invulling kunnen we de transformatie van Kronenburg niet alleen zichtbaar maken, maar ook een extra dimensie geven door kunst en cultuur direct in het hart van de wijk te brengen. Het is geweldig om te zien hoe we in samenwerking met Rozet, en de horecazaken op dit plein de saaie bouwwerkzaamheden kunnen omtoveren tot een bruisend kunstpodium.

The Big Draw in de Buurt

Om de voltooiing van de kunstwerken te vieren, worden bewoners en bezoekers op 14 september uitgenodigd om deel te nemen aan extra activiteiten. Zo kunnen er workshops gevolgd worden waarin ze leren tekenen of kunnen ze poseren voor een zelfportret gemaakt door getalenteerde karikaturisten.

Ook Jelle van Eerd, cultuurmakelaar bij Rozet, is enthousiast over het initiatief “dankzij de samenwerking met winkelcentrum Kronenburg brengen we kunst en cultuur letterlijk dichter bij de mensen, midden in het hart van onze gemeenschap”.

Modernisering van Kronenburg

Kronenburg verandert naar Full Service Centrum een multifunctionele bezoek- en verblijfplaats waar ruimte is voor boodschappen, winkelen, horeca, cultuur en gezondheid. Naar verwachting zal de ontwikkeling eind 2025 worden afgerond. Begin 2026 zal nieuwe supermarkt Jumbo haar deuren openen. Gedurende deze gehele periode blijft het winkelcentrum open en toegankelijk voor bezoekers.

Meer informatie over de ontwikkelingen in winkelcentrum Kronenburg is te vinden op de website www.kronenburgarnhem.nl/vernieuwt. en voor nog veel meer activiteiten tijdens The Big Draw in de Buurt ga naar www.rozet.nl/thebigdrawindebuurt

Deel dit item