Tijd van de Grieken

Voor zover we weten zijn de oude Grieken nooit in Arnhem geweest. Maar hun spannende verhalen over goden hebben ze ons wel gebracht. Welke goden herkennen de leerlingen?

De godin van de liefde Aphrodite, de zeegod Poseidon of de god van de onderwereld Hades...?

De oude Grieken hebben ons hun verhalen en mythes van goden gebracht. Verhalen die we ook nu nog aan elkaar vertellen, in (jeugd)boeken, films, theater en beeldende kunst.

Kunstenaar in de klas

HartenHave Cultuureducatie duiken met de leerlingen in de Griekse verhalen. De leerlingen maken kijkdozen met de belangrijkste scenes uit een spannend verhaal. Het bouwen van ‘kijkdozen’ oftewel diorama’s is al heel lang gebruikelijk in de geschiedenis. In een klein houten kastje achter glas werd een voorstelling gemaakt van een landschap of de binnenkant van een huis met kleine figuurtjes. Zo leek het net alsof je naar een toneelstuk zat te kijken.

De Grieken

Pythagoras was een Griekse wiskundige. De erfgoedexpert heeft lesmateriaal gemaakt over de praktische toepassing van de Stelling van Pythagoras.

Digitale Scheurkalender

Geschiedenis is overal, ook in Arnhem. Beleef samen met je klas bijzondere verhalen van je stad via de digitale scheurkalender op je digibord. In twaalf onderwerpen ontdek je wat er tijdens de landelijke tijdvakken in Arnhem gebeurde en zelfs meer! De ideale cultuursnack voor tussendoor.

Ga naar Digitale Scheurkalender en log in met ErfgoedcentrumRozet.

Vlog van Sid

Hoe zag Arnhem er uit tijdens de periode van Grieken en Romeinen? Historicus Sid Pubben bezoekt het Castellum in Meinerswijk en onderzoekt een bijzondere steen in het Erfgoedcentrum. Bekijk zijn verhaal.