Ontwikkelkaarten voor kunstlessen

De set ‘Ontwikkelkaarten voor kunstlessen in het basisonderwijs’ is een instrument voor leerkrachten om op een eenvoudige manier eigen kunstlessen te ontwikkelen.

Maak zelf een kunstles

Een kaartenset bevat 170 inspirerende kaarten. Alle kunstdisciplines komen aan bod: dans, beeldend, muziek, theater en taal. Ook zijn er kaarten gemaakt voor het Maakonderwijs, waarbij techniek en technologie met kunst is verbonden. De Ontwikkelkaarten zijn een hulpmiddel bij het ontwerpen van jouw kunstles en helpen je om procesgerichte, vakoverstijgende lessen te ontwikkelen. Stapsgewijs komen de verschillende onderdelen van een kunstles aan bod, zoals technieken, inspiratiebronnen, presentatie- en werkvormen. De kaarten zijn geen methode maar een middel om de gebruikte methodes voor bijvoorbeeld taal, rekenen en de zaakvakken bij de cultuurles aan te laten sluiten.

Training

Bij deze kaartenset zit een praktische en inspirerende training die bestaat uit twee bijeenkomsten. Zo kun je direct aan de slag! Ben je benieuwd wat de ontwikkelkaarten en de bijbehorende training bijdragen aan jouw onderwijs? Maak een afspraak met de adviseur van Rozet of mail: nataschenka.leclercq@rozet.nl.