Nationale Voorleeswedstrijd

Elk voorjaar gaan kinderen uit groep 7 en 8 in heel Nederland via verschillende rondes de strijd met elkaar aan om te bepalen wie de beste voorlezer is. De eerste ronde vindt plaats in de klas, daarna volgen een ronde op school, een plaatselijke ronde, een regionale ronde en ten slotte volgt nog een landelijke ronde. In Arnhem bieden wij scholen de mogelijkheid om een voorleesworkshop te volgen. Bij voorlezen is namelijk een goede houding, goed stemgebruik en contact met het publiek erg belangrijk. Leerlingen krijgen tips en gaan oefenen.

Nationale Voorleeswedstrijd

Wat is de Arnhemse voorleeswedstrijd? 

De Arnhemse Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op, in verschillende wedstrijdrondes. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor de leerlingen. Is het niet supertof als je je Arnhemse schoolkampioen mag noemen?!

Ook betrekken we graag groep 5 en 6 alvast. Door het organiseren van een kleinschalige wedstrijd binnen de school of wijk met onze hulp, hopen we deze leerlingen wat eerder kennis te laten maken met een voorleeswedstrijd en hen te stimuleren om in groep 7 en 8 met de Arnhemse Voorleeswedstrijd mee te doen.

Wil je meer weten over de Arnhemse Voorleeswedstrijd, meedoen of de workshop Voorlezen boeken? Neem dan contact op met Noura Rezqui via noura.rezgui@rozet.nl