Taal op de basisschool

Kinderen die lezen leuk vinden, lezen meer. Dat maakt ze taalvaardiger. En daar hebben ze hun leven lang plezier van. Wij vergroten graag samen met jou het leesplezier en de informatie- en mediawijsheid van leerlingen.

Taal op de basisschool

Leesplezier

Educatief abonnement

Met ons educatief abonnement heb je alle middelen binnen handbereik om het leesplezier en de mediawijsheid van je groep te verbeteren.

 

Leeslijsten

Welk boek past bij het thema in de klas? Rozet heeft leeslijsten samengesteld bij verschillende thema’s.

Werkstuk of spreekbeurt?

Gaan je leerlingen een werkstuk of spreekbeurt houden? Op de website van de online bibliotheek vinden ze betrouwbare informatie, informatieve boeken en filmpjes. Ieder onderwerp is er voor groep 5/6, groep 7/8 en klas 1/2 (voortgezet onderwijs). Dus altijd informatie die past!

Collecties reserveren

Je kunt ons aanbod themacollecties en vertelplaten online bekijken en direct reserveren. Maak je keuze of kies voor maatwerk. Bekijk ook onze lessuggesties bij de collecties. Deze vind je in de EduShop.

Inspiratie en training

Leerlingen enthousiast maken en houden voor taal valt soms niet mee. We denken graag met je mee en ontwikkelen samen met jou bijvoorbeeld rondleidingen, leuke lesactiviteiten, trainingen en ouderactiviteiten. Ook verzorgen we trainingen en inspiratiedagen voor jou als leerkracht. Hiermee kun je je professionele kennis verdiepen en doe je nieuwe ideeën op voor jouw lessen. De trainingen vind je ook in de Edushop. Wil je weten wanneer je wat kunt doen? Bekijk dan onze jaarplanning.

Taalactiviteiten

TaalSpelGroep

TaalSpelGroep

Kinderboekenweek

Kinderboekenweek

Poëzieweek

Poëzieweek

Nationale Voorleeswedstrijd

Nationale Voorleeswedstrijd