Thuiscursus: Arnhemkunde

EGC18
Thuiscursus: Arnhemkunde

LET OP: Deze cursus kijk je thuis op je eigen computer. Na inschrijving ontvang je direct toegang tot de lessen. In een aparte mail krijg je informatie over de wandelingen, dit kan enkele dagen duren.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Arnhem, van Arnhem houdt of Arnhem beter wil leren kennen is er de online cursus Arnhemkunde. Deze cursus geeft een algemeen overzicht van de geschiedenis van de stad in een chronologisch verhaal. Films, beelden en historische objecten, bijvoorbeeld uit de collectie van het Erfgoedcentrum in Rozet, maken de geschiedenis van Arnhem tastbaar en een belevenis. De docenten zijn Onno Boonstra en Jan de Vries.

De cursus bestaat uit 12 korte videolessen van ca. 15 minuten en drie stadswandelingen. Na inschrijving ontvang je de toeganglinks. Je bekijkt de video's thuis op je computer, wanneer het jou uitkomt. Tijdens de stadswandelingen bezoek je plekken die gerelateerd zijn aan ontwikkelingen en gebeurtenissen die in de video's aan bod komen. De wandelingen doe je eveneens op eigen gelegenheid met een routekaart en een bijbehorende podcast ingesproken door een gids van 't Gilde.

Bekijk hier alvast de trailer. 


Wil je deze cursus liever 'live' doen, met lesavonden in Rozet en wandelingen met een gids? Dat kan ook! Schrijf je dan hier in. 

Dit is de basiscursus Arnhemkunde. Gedurende het jaar zijn er ook themamodules. Om deel te nemen aan een themamodule hoef je niet eerst de basiscursus te volgen. Beide cursussen zijn los van elkaar te volgen.

Ben je geïnteresseerd in boeken over dit onderwerp? Kijk dan eens naar de tiplijst van de bibliotheek.

Prodesse Conamur, ’t Gilde Stadswandeling en Rozet verzorgen samen deze cursus.

 

Gegevens

Nog 112 plekken beschikbaar
ONLINE
--
-- --
€ 45,00
Docent Onno Boonstra en Jan de Vries
Thuiscursus: Arnhemkunde
Hulp nodig bij het inschrijven?

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Arnhem in beelden: van kerken en kroegen

Arnhem in beelden: van kerken en kroegen

Een nieuwe rondreis door Arnhem vanuit je stoel. Met Rob Slepicka maken we een ‘virtuele wandeling’ door de stad op zoek naar sporen uit het verleden. Aan de hand van historische afbeeldingen laat hij de ontwikkeling van de Arnhemse kerken en kroegen zien. We kijken wat er van in Arnhem te vinden was en is.

4 december 10:00 - 12:00
Rozet Centrum
Arnhemkunde: De geschiedenis van kunst en cultuur in Arnhem

Arnhemkunde: De geschiedenis van kunst en cultuur in Arnhem

Kunst en cultuur zijn eeuwenlang met Arnhem verbonden. Ingrid D. Jacobs vertelt wie er op cultureel gebied actief waren, en waar voorstellingen werden gegeven. Tijdens de bijbehorende wandeling krijgt u er meer van te zien.

6 december - 9 december
2 sessies
Rozet Centrum
Rondleiding Erfgoedcentrum

Rondleiding Erfgoedcentrum

In grote stappen door de geschiedenis van Arnhem aan de hand van de objecten in het Erfgoedcentrum. 

9 december 14:00 - 14:40
Rozet Centrum

Terugkerende activiteiten

Online: ArcheoAcademy

Online: ArcheoAcademy

ONLINE
ArcheoHotspot Arnhem

ArcheoHotspot Arnhem

Rozet Centrum