Thuiscursus: Arnhemkunde

EGC18
Thuiscursus: Arnhemkunde

LET OP: Deze cursus kijk je thuis op je eigen computer. Na inschrijving ontvang je direct toegang tot de lessen. In een aparte mail krijg je informatie over de wandelingen, dit kan enkele dagen duren.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van Arnhem, van Arnhem houdt of Arnhem beter wil leren kennen is er de online cursus Arnhemkunde. Deze cursus geeft een algemeen overzicht van de geschiedenis van de stad in een chronologisch verhaal. Films, beelden en historische objecten, bijvoorbeeld uit de collectie van het Erfgoedcentrum in Rozet, maken de geschiedenis van Arnhem tastbaar en een belevenis. De docenten zijn Onno Boonstra en Jan de Vries.

De cursus bestaat uit 12 korte videolessen van ca. 15 minuten en drie stadswandelingen. Na inschrijving ontvang je de toeganglinks. Je bekijkt de video's thuis op je computer, wanneer het jou uitkomt. Tijdens de stadswandelingen bezoek je plekken die gerelateerd zijn aan ontwikkelingen en gebeurtenissen die in de video's aan bod komen. De wandelingen doe je eveneens op eigen gelegenheid met een routekaart en een bijbehorende podcast ingesproken door een gids van 't Gilde.

Bekijk hier alvast de trailer. 


Wil je deze cursus liever 'live' doen, met lesavonden in Rozet en wandelingen met een gids? Dat kan ook! Schrijf je dan hier in. 

Dit is de basiscursus Arnhemkunde. Gedurende het jaar zijn er ook themamodules. Om deel te nemen aan een themamodule hoef je niet eerst de basiscursus te volgen. Beide cursussen zijn los van elkaar te volgen.

Ben je geïnteresseerd in boeken over dit onderwerp? Kijk dan eens naar de tiplijst van de bibliotheek.

Prodesse Conamur, ’t Gilde Stadswandeling en Rozet verzorgen samen deze cursus.

 

Gegevens

Nog 121 plekken beschikbaar
ONLINE
--
-- --
€ 45,00
Docent Onno Boonstra en Jan de Vries
Thuiscursus: Arnhemkunde
Hulp nodig bij het inschrijven?

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Het verhaal van Gelderland

Het verhaal van Gelderland

Ben je ook benieuwd welke indrukwekkende sporen de Romeinen langs de grote Gelderse rivieren achterlieten? Hoe machtig het hertogdom Gelre in de late middeleeuwen was en welke hoofdrol Gelderland speelde in de Tachtigjarige Oorlog? In vier avonden neemt historicus en programmamaker bij Omroep Gelderland René Arendsen je samen met een aantal gastsprekers mee door de Gelderse geschiedenis. Hij doet dat aan de hand van de vierdelige boekenreeks Verhaal van Gelderland. Iedere avond staat één tijdvak centraal.

26 september - 24 oktober
4 sessies
Rozet Centrum
DAG van de Arnhemse Geschiedenis I Eureka!

DAG van de Arnhemse Geschiedenis I Eureka!

De DAG is een evenement boordevol activiteiten voor jong en oud op verschillende locaties. 

7 oktober 10:00 - 17:00
Rozet Centrum
Opening Dag van de Arnhemse Geschiedenis I Eureka!

Opening Dag van de Arnhemse Geschiedenis I Eureka!

De in Arnhem geboren Hendrik Antoon Lorentz was één van Nederlands grootste natuurkundigen. In 1902 won hij de Nobelprijs voor Natuurkunde. Met een voorstelling over zijn leven én een lezing van Dr. Roald Dijkstra over hoe je in de oudheid een genie werd, openen we het geschiedenisweekend van Arnhem!

7 oktober 10:00 - 11:30
Focus Filmtheater

Terugkerende activiteiten

Online: ArcheoAcademy

Online: ArcheoAcademy

ONLINE
ArcheoHotspot Arnhem

ArcheoHotspot Arnhem

Rozet Centrum