Prehistorische landschappen van Gelderland: Online lezing ArcheoAcademy

Prehistorische landschappen van Gelderland: Online lezing ArcheoAcademy

Gelderland is landschappelijk één van de meest gevarieerde provincies van Nederland. In de prehistorie was dat niet anders. Het rivierengebied, de Veluwe en de Achterhoek hadden elk een eigen karakter. Dat kwam niet alleen tot stand door verschillen in het fysieke landschap, maar ook door de manier waarop de bewoners hun leefwereld inrichtten. Daarnaast was het Gelderse landschap in de prehistorie uiterst dynamisch, als gevolg van een combinatie van klimaatsverandering en menselijke bestaanseconomie. In deze presentatie wordt een overzichtsbeeld gegeven van deze dynamiek en diversiteit, en hoe deze patronen ontrafeld kunnen worden door gegevens uit verschillende wetenschapsvelden te combineren.   

Dr. Roy van Beek is universitair docent landschapsarcheologie aan de Wageningen Universiteit. Zijn onderzoek naar de prehistorische landschappen van Gelderland wordt gepubliceerd in: 'Verhaal van Gelderland'. Deze nieuwe uitgave over de Gelderse geschiedenis verschijnt in 2022. 

Deze gratis ArcheoAcademy lezing werd uitgezonden via een livestream en is hier terug te zien.  


ArcheoHotspot: Vanaf 2021 is er in Arnhem weer een ArcheoHotspot actief. Een plek waar archeologische vondsten uit de directe omgeving worden onderzocht samen met professionals, vrijwilligers, scholieren en andere geïnteresseerden: iedereen kan meedoen! Archeohotspot Arnhem is een samenwerking tussen Gemeente Arnhem, Erfgoed Gelderland, AWN, Saxion Hogeschool, Stichting Archeohotspots en Rozet. 

ArcheoAcademy: De ArcheoHotspot organiseert ook vier keer per jaar een speciale lezing over Arnhemse en Gelderse archeologische onderwerpen vanuit de ArcheoAcademy. Deze lezingen zijn hier terug te zien. Ze zijn voor een breed publiek interessant.

Op de hoogte blijven van activiteiten van de ArcheoHotspot en ArcheoAcademy? Stuur dan een mail naar archeohotspot@rozet.nl

Gegevens

ONLINE
--
-- --
Donderdag 17 jun. 2021 14:00 - 14:30

Gerelateerde evenementen

Komende activiteiten

Mandarijn Chinees HSK 2

Mandarijn Chinees HSK 2

Have you already gained quite some knowledge of Chinese language and would you like to continue improving your skills by achieving another goal? This course is taught in English and Chinese.

19 september - 12 december
ONLINE

Terugkerende activiteiten

Online: Van Pilgrim fathers tot de Marlboro-man: kunst in Noord-Amerika

Online: Van Pilgrim fathers tot de Marlboro-man: kunst in Noord-Amerika

ONLINE

In je eigen tijd

ArcheoAcademy

ArcheoAcademy

ONLINE
Een korte geschiedenis van de archeologie: Online lezing ArcheoAcademy

Een korte geschiedenis van de archeologie: Online lezing ArcheoAcademy

ONLINE