Kinderboekenweek

Elk jaar is in oktober de Kinderboekenweek. Rozet organiseert activiteiten die hierbij passen en zet voor je op een rijtje wat je in de klas kan lezen en doen. Het thema van 2023 is 'Thuis'.

Kinderboekenweek

Schrijver op Rozet

Elk jaar organiseren we een avond voor leerkrachten waarop we een schrijver uitnodigen. Zo was in 2022 Tineke Honingh op bezoek. Zij schreef één van de thematitels bij ‘Gi-ga-groen’, het thema van vorig jaar. Houd onze website of nieuwsbrief in de gaten, daarin laten we weten wie in 2023 langskomt.

de Bibliotheek op school

De adviseurs van Rozet gaan vóór de zomervakantie langs bij de scholen met een Bibliotheek op school en bespreken met de leescoördinatoren wat hun plannen zijn voor de Kinderboekenweek en welke boeken ze tijdig in huis willen hebben.

Nieuwsbrief

Via onze digitale nieuwsbrief voor het primair onderwijs informeren we leerkrachten over voorstellingen van cultuuraanbieders rond het thema van de Kinderboekenweek. Daarin delen we ook de lesinspiratie die we maken bij een aantal boeken rond het thema.

Aanbod van kunstdocenten

En niet te vergeten: op de site Kunst en school belichten we het aanbod van kunstdocenten dat past bij het thema van de Kinderboekenweek.