The Big Draw Arnhem 2022 in stad én wijk

Rozet organiseert 15 t/m 18 september 2022 The Big Draw in de buurt; een kunstproject waar tekenaars op winkels in verschillende winkelcentra van Arnhem gaan tekenen. De afgelopen jaren hebben Arnhemse tekenaars hun creativiteit en talent ingezet om ramen van winkels in verschillende wijken in Arnhem om te toveren tot ware kunstwerken. De ruit van de winkel of horecagelegenheid is de plek waar de etalage en de creativiteit van de tekenaar samen komen.  

Ramenroute 2022

De ramenroute is een groeiend concept: het is in 2020 gestart in de Arnhemse binnenstad, en ieder jaar doen steeds meer verschillende winkelstraten uit de Arnhemse wijken mee.

Rozet koppelt winkelruiten aan Arnhemse tekenaars, en organiseert leuke tekenactiviteiten in de winkelstraat. Zo proberen we er gezellige dagen van te maken voor en met de buurt, waarbij winkels in de Arnhemse wijken en de kunstenaars uit Arnhem meer zichtbaarheid krijgen.

Ramenroute 2022

Wij zoeken winkeliers

Dit jaar komt de ramenroute ook naar jouw winkelstraat of winkelcentrum en wij zijn op zoek naar ramen om op te tekenen. Stel jij ook jouw winkelraam beschikbaar aan een kunstenaar? Als je meedoet met de ramenroute, koppelen we een tekenaar aan jouw winkelruit. De tekenaar krijgt van ons een setje raamstiften, en de winkelier krijgt van ons een speciale spray, waarmee je de tekening gemakkelijk weer kan weghalen. De tekenaars hebben volledige artistieke vrijheid, maar we vragen ze wel om te proberen hun tekening aan te passen aan het thema van de winkel.  

Meld je via de juiste knop aan vóór 20 juli! 

Meld je als tekenaar!

In Arnhem doen dit jaar zes winkelcentra mee. Daar tekenen we op ramen van winkeliers, en organiseren we leuke creatieve activiteiten op het winkelcentrum/-straat voor jong en oud.  

Op het aanmeldformulier staan de voorwaarden en hoe het werkt.

Terugkijken naar 2020

Arnhem sluit zich in 2022 voor de derde keer aan bij dit wereldwijde tekenfestival. Rozet presenteert een mooi programma, deze derde editie met focus op de winkelstraten en winkelcentra van de hele stad.

Bekijk hier de aftermovie van 2020 en andere programmeringen van het eerste jaar!

The Big Draw 2022 in de wijken

The Big Draw 2022 in de wijken

The Big Draw is het grootste tekenfestival ter wereld en wil mensen de kracht van tekenen laten ervaren. In Arnhem ligt de focus in 2022 op de Ramenroutes in de buurt!