The Big Draw Arnhem 2022 in stad én wijk

Van 15 t/m 18 september vindt het grootste tekenfestival ter wereld plaats: The Big Draw wil mensen de kracht van tekenen laten ervaren. Niet alleen bij Rozet in de binnenstad, maar ook in de haarvaten van de stad zullen tekenactiviteiten plaatsvinden.

The Big Draw in de buurt - Ramenroute 2022

De Ramenroute is een groeiend kunstproject waar tekenaars op winkels in verschillende winkelcentra van Arnhem gaan tekenen. De afgelopen jaren hebben Arnhemse tekenaars hun creativiteit en talent ingezet om ramen van winkels in verschillende wijken in Arnhem om te toveren tot ware kunstwerken. De ruit van de winkel of horecagelegenheid is de plek waar de etalage en de creativiteit van de tekenaar samen komen.

Er zal een ramenroute in winkelcentrum De Drieslag zijn in Malburgen en winkelcentrum Schuytgraaf. In de winkelcentra Kronenburg én Presikhaaf, is er de fijne medewerking van eigenaar Wereldhave. Een belangrijk deel van de tekenactiviteiten, die meerdere van de festivaldagen gaande zullen zijn, worden gesponsord door de eigenaar. In de Steenstraat zullen maar liefst dertig etalageramen worden opgeluisterd met kunst!

The Big Draw in de buurt -  Ramenroute 2022

Nog meer The Big Draw in de buurt

In Sint Marten bestiert op donderdag 15 september tussen 15.30 – 18.00 uur kunstenares Caroline Kortenhorst samen met bewoners de openbare ruimte voor wijkcentrum De Nieuwe Hommel. In de Hoogkamp word op 18 september een kunstwerk gemaakt, waarop creatieve bewoners met het thema DNA van de wijk zullen werken. Genoeg te zien door de hele stad, dus kom langs in je buurt!

The Big Draw in de stad

Rondom het grootste tekenfestival ter wereld, organiseert Rozet een aantal doe- en beleef activiteiten:

Flipboekjes maken

Heb jij altijd al een eigen filmpje willen maken? Kom dan zeker naar de workshop ‘Flipboekjes maken’! Wat is een flipboekje? Eigenlijk is het een rits foto’s achter elkaar, die samen een bewegend beeld vormen. Susanne vertelt je er alles over. Daarna mag je zelf aan de slag met knutselspullen om je eigen flipboekje te maken!

za 10 sept – 14:00 tot 15:30 | 6jr+ | Rozet Arnhem

Ramenroute in Rozet Centrum

Ook dit jaar neemt Rozet Centrum weer deel aan de ramenroute tijdens The Big Draw. In het thema Come Back To Colour zie je van 15 t/m 17 september prachtig kleurrijk werk op onze ramen verschijnen van Dide Schuit, Bálint Korka, Hendrik Zuidema, Jaemin Chung, Ofi Signs, InDifferent, Kunstbende en Ipsy. Kom vooral langs en geniet van de mooie raamtekeningen!

15 t/m 17 sept | Rozet Arnhem

Workshop tastbaar tekenen

Heb je wel eens een echte ruimtelijke tekening gemaakt? Eentje die je van voor, achteren én opzij kunt bekijken? Dit is je kans om dat uit te proberen. Kunstenaar Inge Leuverink leert je hoe je met een 3D pen kan tekenen. Hiermee kan je laagjes in een tastbare tekening opbouwen.

za 17 sept – 14:30 tot 17:00 | Rozet Arnhem

Masterclass Manga tekenen

Maak kennis met de Japanse mangaka en auteur Ryo Katagiri uit Tokio. Vorig jaar was Ryo door corona verhinderd en alleen online te zien. Nu komt ze speciaal voor The Big Draw naar Gelderland om in een aantal steden een masterclass Manga tekenen te geven.

Ryo tekent zelf in de stijl Shoonen; dit zijn avonturen en actieverhalen van een tienerjongen. Hierin verwerkt ze ook haar eigen ervaringen. Will jij ook een masterclass bijwonen van Ryo? Schrijf je dan snel in! Het aantal plaatsen is beperkt.

za 17 sept – 13:00 tot 14:30 | Rozet Arnhem

Come Back to Colour – Expositie Korneel Jeuken

Korneel Jeuken is stripmaker en tekent actuele cartoons voor dagblad De Gelderlander. Hij exposeerde in binnen- en buitenland. De kunstenaar exposeerde de werken online onder de naam Jøken en verstuurde ze wereldwijd. Het zijpad dat hij als experiment koos, wordt steeds belangrijker omdat het snelle intuïtieve werken leidt tot een explosie van kleur en maffe vondsten die ondanks (of dankzij) hun absurdistische karakter iets zeggen over Korneel in de wereld.

vanaf za 17 sept | Rozet Arnhem

Terugkijken naar 2020

Arnhem sluit zich in 2022 voor de derde keer aan bij dit wereldwijde tekenfestival. Rozet presenteert een mooi programma, deze derde editie met focus op de winkelstraten en winkelcentra van de hele stad.

Bekijk hier de aftermovie van 2020 en andere programmeringen van het eerste jaar!

The Big Draw 2022

The Big Draw 2022

Arnhem laat zich met activiteiten in de binnenstad rond en om Rozet, de uitgebreide ramenroute in winkelgebieden én tekenactiviteiten in buurten, zien tijdens het grootste tekenfestival ter wereld!