Samen voor taal

Een groot aantal organisaties in Arnhem streven ieder op eigen wijze naar een taalrijke thuisomgeving voor alle Arnhemse kinderen. Het project de Taalrijke thuisomgeving heeft opgeleverd dat we elkaar beter hebben leren kennen en daardoor meer met elkaar kunnen en willen samenwerken.

Samen voor taal

Deze afbeelding geeft een goed beeld van het netwerk in Arnhem. Alle partners hebben het inzicht gekregen dat het bereiken van de ouders nog veel vraagt. En hebben uitgesproken hier verder mee te willen.

Het project wordt daarom omgezet naar een programma Samen voor Taal. In dit programma gaan we werken met het programma Thuis in Taal dat in Rotterdam is ontwikkeld door Martine van der Pluijm.

Op deze pagina willen we je de komende jaren informeren over Samen voor Taal. Regelmatig zal hier nieuwe informatie over het programma te vinden zijn.

Nieuws

Expositie Kosechá Kòrsou – David Paulus

25 juli 2022

Expositie Kosechá Kòrsou – David Paulus

Tot 5 september te zien in Rozet Centrum: de tentoonstelling Kosechá Kòrsou van ontwerper en kunstenaar David Paulus.

VerhalenVangers On Tour

13 juli 2022

VerhalenVangers On Tour

Wij komen naar je toe deze zomer. De VerhalenVangers on tour reizen met de biebbus door de Arnhemse wijken en we komen niet alleen. Samen met veel vaste gezichten uit Rozet komen we toffe dingen met jullie doen. Wat dat lees je hieronder!

Keti Koti 2022

01 juni 2022

Keti Koti 2022

Dit jaar wordt er voor de tweede keer Keti Koti gevierd in Arnhem. Keti Koti betekent 'Verbroken Ketenen'. Het symboliseert de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863 in de toenmalige koloniën Suriname en de Nederlandse Antillen.

Samenwerkingspartners

Stichting Pas

Stichting PAS stimuleert op verschillende manieren een taalrijke thuisomgeving door ouders te betrekken bij de (taal)ontwikkeling van hun kind.

Stichting Peutercentra Arnhem

SPA biedt, verspreid over de stad, educatief peuterspeelzaalwerk en op 3 plekken een BSO. Elk kind verdient de beste start. Ieder kind is bij ons welkom!

Rozet

Rozet werkt voor en samen met de professionals van kinderdagverblijven, peuteropvang, scholen en andere partners in de stad aan de taalrijke thuisomgeving.

Partou Kinderopvang

Partou Kinderopvang doet heel veel om een taalrijke thuissituatie te creëren.