Verhalentips & hulp bij spreekbeurt

Kan je wel een beetje hulp gebruiken bij het vinden van een leuk boek? Of bij je werkstuk en spreekbeurt op school? Hieronder geven we je een heleboel tips. Kun je niet vinden wat je zoekt? Kom naar de bibliotheek. Dan helpen we je.

Verhalentips & hulp bij spreekbeurt


Thema: Rijmen en Rappen

We geven je een paar leestips:

Leestips voor iedereen

Lezen is leuk! Tenminste als je een goed boek kiest. Waar wil jij graag over lezen? Klik op de link met je leeftijd en zoek een boek op thema:

Weet je welk boek het wordt? Zoek dan in onze kidscatalogus of het boek aanwezig is. Is het er niet? Vraag dan aan je vader of moeder of je het mag reserveren.

Lezen lastig?

Vind je lezen lastig? Op het MLP (Makkelijk Lezen Plein) in de bieb vind je de leukste en spannendste boeken. Deze boeken zijn makkelijker te lezen. Kom langs!

Voor je ouders hebben we wat tips op een rij gezet. Haal ze bij het scherm en laat ze deze pagina eens lezen:

Nieuwe boeken

In de bibliotheek vind je steeds weer nieuwe boeken. Vaak vind je ze op een tafel bij elkaar. Ben je benieuwd welke nieuwe boeken er zijn? Klik op de links hieronder om ze te ontdekken:

Werkstuk of spreekbeurt

Als je een werkstuk moet maken of spreekbeurt moet houden, heb je veel informatie nodig. De bibliotheek heeft boeken en websites voor je. Handig! Ben je nog op zoek  naar een leuk onderwerp? Ook dat vind je zo met deze links:

Luisterboeken en e-books

Zin om (lekker lui) een verhaal te luisteren? Vraag je vader of moeder de gratis Luisterbieb-app op telefoon of tablet te zetten. Hiermee kun je heel veel verschillende verhalen beluisteren. Leuk voor thuis op de bank of onderweg in de auto. Veel luisterplezier!

En wist je dat je met je biebpas ook veel e-books kunt lenen en lezen? Dat kan waar je ook bent. Kijk eens welke boeken je allemaal als e-book kunt lezen. En je ouders lezen op deze pagina hoe het werkt.